És necessari incloure suplements dietètics en l’alimentació?
Ingredients
Elaboració

No es recomana consumir suplements alimentaris de cap tipus sense que hagin estat prescrits pel seu equip mèdic o dietista-nutricionista de referència.

Recomanacions

Un estat nutricional adequat és bàsic per fer front a malalties i als seus tractaments. En el mercat existeixen molts suplements de composició i qualitat molt variable, molts inofensius i segurs, però d’altres no. Per tant, incorporar vitamines, minerals, antioxidants addicionals o altres compostos bioactius amb el consum de suplements dietètics pot causar efectes secundaris greus i nocius, ja que podrien interactuar o interferir amb els tractaments que s'estan rebent i reduir-ne l'eficàcia o acció o provocar toxicitats greus no esperades. Per això, cal consultar sempre amb l'equip mèdic abans d'incorporar un suplement d'aquest tipus a l'alimentació.

En canvi, quan no es puguin cobrir les necessitats nutricionals a través de l'alimentació, l'oncòleg pot prescriure la suplementació nutricional amb productes dirigits a una alimentació especial. Aquests han estat elaborats i formulats especialment per al tractament nutricional de pacients sota supervisió mèdica, formant així part del tractament i han de diferenciar-se totalment dels anteriors.