Són segurs tots els envasos per emmagatzemar i conservar el menjar?
Ingredients
Elaboració

Els envasos per a l’emmagatzematge i la conservació d’aliments d’ús alimentari aprovats per la Unió Europea, dels quals es faci un ús correcte (no s’han de reutilitzar els d’un sol ús ni introduir al microones si no es troba especificat que són aptes per a això), són segurs durant el tractament d’un càncer.

Recomanacions

Tota la població en general, tant per sostenibilitat com per salut planetària, hauria de reduir l'ús de plàstics d'un sol ús i, per tant, també limitar aquells aliments i begudes embolicats o recoberts de plàstic.

Alguns instituts de recerca en càncer recomanen limitar l'ús de productes amb BPA en càncer de mama o altres tumors hormonodependents. Aquesta recomanació no contraindica l'ús d'envasos de plàstic d'ús alimentari, sempre que s'utilitzin correctament.

Es recomana prioritzar els envasos de vidre tant per emmagatzemar i conservar els aliments a casa com també per escalfar-los al microones. A més, els materials en contacte amb els aliments han de fabricar-se de conformitat amb la normativa de la UE de manera que qualsevol possible transferència als aliments no plantegi problemes amb la seguretat o tingui efectes adversos als aliments.