És beneficiós prendre cafè durant el tractament?
Ingredients
Elaboració

El consum moderat de cafè durant el tractament del càncer és segur, tot i que la ingesta podrà ser recomanada o no en funció de la simptomatologia o els efectes secundaris que vagin apareixent. Per això s’aconsella consultar sempre l’equip mèdic de referència.

Recomanacions

L’evidència no és suficient per recomanar l’exclusió o la ingesta de cafè durant el tractament, per la qual cosa el consum és opcional. La recomanació actual indica que un consum moderat de cafè pot formar part d’una alimentació equilibrada.

L’EFSA (Agència Europea de Seguretat Alimentària) aconsella no superar la ingesta de 400 mg de cafeïna al dia (dosi que, repartida al llarg del dia, no té efectes perjudicials). Cal considerar que el contingut de cafeïna dependrà del tipus de cafè o la dilució, entre d’altres, i que, de mitjana, una tassa de cafè exprés conté 80 mg de cafeïna. Per això no s’haurien de prendre més de quatre cafès al dia. Una ingesta elevada de cafeïna pot interferir en els patrons del son, suposar problemes digestius o desajustaments en la tensió arterial.