Distorsió de la sensibilitat gustativa

Es denomina disgèusia i fa referència a la percepció de gustos desagradables, metàl·lics o amargs en els aliments i les elaboracions.

QUÈ ET RECOMANEM?

Mantenir una higiene bucal correcta.

Pot ajudar a evitar el mal gust dels aliments.

Fer servir estris i coberts no metàl·lics per preparar el menjar i per menjar (plàstic, silicona, porcellana, bambú, fusta…)
Menjar fruita àcida (taronja, llimona, maduixes, kiwi, pinya…) per ajudar a fer desaparèixer el gust metàl·lic. Evitar aquestes fruites si apareixen llagues, reflux o cremor d’estómac.

Mengeu tipus tapes (petites quantitats de molts plats diferents) en lloc d’un sol plat d’una mateixa preparació.
Per assegurar-vos que menjant tipus tapes incorporeu els nutrients necessaris, es recomana partir de la proporció del mètode del plat. Es pot consultar aquesta recepta com a exemple d’adaptació d’un menú equilibrat en format tapes.

Moltes vegades el mal gust dels aliments s’accentua quan no es compleix el que s’espera d’un plat; si es preparen plats diferents que no s’han tastat mai, es minimitza l’efecte de l’expectativa i es poden tolerar més bé els gustos estranys. És una oportunitat per conèixer noves cultures alimentàries i tastar preparacions especiades i atractives, i alhora fàcils de preparar.