Consumir la patata, la pasta i l’arròs cuits i refredats

Una vegada cuinats, deixar-los a la nevera durant la nit els convertirà en una font de midó resistent, una fibra interessant per als bacteris intestinals i ben tolerada en episodis de diarrea

Mantenir una bona higiene bucal.

Per evitar gustos no desitjats que es puguin relacionar posteriorment amb determinats aliments.

Fer exercici o caminar al llarg del dia.

Pot ajudar a estimular la gana.

Preparar elaboracions d’alta densitat nutricional.

Són les que en molt poc volum inclouen una gran quantitat d’energia i nutrients. Es poden tenir preparades croquetes de pollastre o bacallà; empanades (de carn, tonyina, ou, formatge, etc.), que es poden tenir congelades i fregir-les o escalfar-les al moment; patés nutritius per untar unes torrades o sandvitxos; cremes i sopes energètiques, que es… Continue reading Preparar elaboracions d’alta densitat nutricional.

Assegurar que els àpats principals siguin complets.

Assegurar sempre la presència de verdures (crues o cuites), farinacis (tubercles, cereals, llegums) i aliments proteics (carn, peix i ous o altres aliments rics en proteïnes, com la soia), tant en el dinar com en el sopar, tal com s’indica en el mètode del plat, tot i que sigui en petites quantitats.

Prioritzar el consum d’aliments o elaboracions fredes o a temperatura ambient.

Aquests són més ben tolerats perquè desprenen menys olor que els calents: amanides de pasta, entrepans, sopes fredes, gelats casolans, etc.

Glopejar una mica abans dels àpats i mantenir una bona higiene bucal.

Poden fer-se servir solucions d’aigua amb bicarbonat, llimona o camamilla. És important rentar-se les dents després dels àpats.

Limitar els aliments astringents.

Com el codony, el plàtan, l’arròs blanc, el pa torrat, la poma cuita o la compota.

Els aliments rics en proteïnes poden provocar una major aparició de gustos desagradables. Preparar la carn, el peix, el marisc i els ous de manera que s’emmascari el gust desagradable que poden provocar.

Macerant-los en sucs cítrics, salses agredolces o espècies no picants.   Menjant la carn barrejada amb aliments o condiments dolços o aromàtics (fruita, fruita seca, compotes, melmelades, mel, etc.). Fer servir preparacions com ara púdings, croquetes, bunyols, empanades, entrepans o canelons o es barregen molt amb altres ingredients.